Iskolai verseny

Zárórendezvény

A Jövőkerék Alapítvány márciustól május végéig egy bringás projektet tesztelt Zuglóban. A svájci mintán alapuló kerékpározást népszerűsítő program záró rendezvénye június 27-én volt a Városligetben. A Jövőkerék Alapítvány a svájci Pro-Velo Sweiz-el együttműködve, a Svájci – Magyar Együttműködési Program támogatásával kerékpározást népszerűsítő programot valósított meg Zuglóban.

Az alapítvány márciusban és áprilisban előbb három - a Neumann János Számítástechnikai-, a Varga Márton Kertészeti Szakközépiskolában és a Sylvester János Református Gimnáziumban -, majd két újabb iskolával - a Teleki Blanka- és az Álmos Vezér Gimnáziummal - kiegészítve öt zuglói középiskolában szervezett rendhagyó osztályfőnöki órákat, ingyenes bringaszervizt. Májusban pedig mindegyik intézmény számára egy versenyt is rendezett.

A „Nyeregbe, tekerj be" elnevezésű project célja a kerékpározás és a bringák mindennapos használatának népszerűsítése volt. A Svájci – Magyar Együttműködési Program által finanszírozott projekt záróeseménye június 27-én a Városligetben, az egyik közkedvelt kerékpáros szórakozóhelyen volt, ahol a résztvevő diákok értékes jutalmakat kaptak. A projekt a zuglói önkormányzat vezetésének – Papcsák Ferenc polgármesternek és Rozgonyi Zoltán alpolgármesternek – érdeklődését is felkeltette: a politikusok támogatásukról biztosították a szervezőket, így várhatóan jövőre ismét lesz ilyen kerékpározást népszerűsítő program a kerületben.

 

Hatásvizsgálat - magyarul és németül

 

A Neumann János Szakközépiskola diákjainak filmje elérhető:

https://www.youtube.com/watch?v=5Tzvb4HMwRE&feature=youtu.be

 

További tudosítások a záró rendezvényről:

http://tudositok.hu/8600/video/Betekerok

http://zugloilapok.hu/web/guest//hirmegjelenito?view_article_3s2C=nyeregbe-tekerj-be!

http://www.zetapress.hu/sport/43536

http://www.rtlklub.hu/hirek/belfold/video/212227


A támogatás közvetítő szervezet:

       

SZERKESZTŐI BELÉPÉS