Mi az Idegenek projekt?

A Jövőkerék Alapítvány azzal a céllal indította el az Idegenek? kampány a bevándorlók társadalmi befogadásáért c. projektet, hogy felhívja a figyelmet a hazánkban élő külföldiek által adott értékekre, eloszlassa témával kapcsolatos gyakori tévhiteket és előítéleteket.

A projekt fő eleme a két részes film, amely a honlapunkon is megtekinthető. A filmet széles körben, televíziós csatornákon, mozikban és az internetet terjesztjük 2009. novembere és decembere folyamán. A film szereplőiről és magyarországi letelepedésükről többet megtudhatsz a honlapon olvasható interjúkból.

Tényeket és adatokat a Bevándorlók Magyarországon menüpont alatt találsz. A Még több info menüpont bevándorlással kapcsolatos tudományos cikkek és kötetek listáját tartalmazza. Ugyanitt összegyűjtöttük a területen működő legfontosabb kormányzati, civil és nemzetközi szervezetek elérhetőségeit azok számára, akik még többet szeretnének megtudni a témáról. A Híres migránsok részben külföldön híressé vált magyarokról és Magyarországon élő híres külföldiekről olvashatsz. Ha még többet szeretnél tanulni a migrációról, vagy segíteni szeretnéd az itt élő külföldieket, akkor nézd meg a Mit tehetsz? c. részt is.

A honlap rendelkezik interaktív funkciókkal is: A kvíz kitöltésével letesztelheted, hogy mennyit tudsz a bevándorlásról. Beküldheted olyan saját képeidet vagy videóidat, amelyek a hazánkban élő külföldiek életét mutatják be, és közzé tesszük őket.

Ha pedig kíváncsi vagy azokra az eseményekre, amelyek bevándorlókról szólnak, vagy bevándorlók közreműködésével valósulnak meg, akkor látogasd meg az Eseménynaptárt!

Üdvözlet a frissen telepített Drupal alapú webhelyen!

A telepítés befejezéséhez és a használat megkezdéséhez az alábbi lépéseket kell még megtenni:

  1. A webhely beállítása Belépés után az adminisztrációs részből érhető el a webhely összes általános beállítása.
  2. További funkciók bekapcsolása Következő lépésként érdemes áttekinteni a modulok listáját és engedélyezni azokat, amelyekre szükség van. Továbbiak a Drupal modulok letöltése oldalon találhatóak.
  3. A megjelenés megváltoztatása A webhely kinézetének megváltoztatását a smink beállító részben lehet megtenni. Számos beépített smink választható, de újat is le lehet tölteni a Drupal sminkek letöltése oldalon.
  4. Tartalom feltöltése Végül megkezdhető a tartalmak beküldése. Ez az üzenet az első címlapra is kerülő tartalom beküldése után eltűnik.

Az ismerkedést javasolt az adminisztráció menü alapos áttanulmányozásával, a Drupal kínálta számtalan lehetőség felfedezésével kezdeni. Ebben a Drupal beépített súgója is segíthet. További információért érdemes felkeresni a magyar nyelvű vagy az angol nyelvű Drupal kézikönyvet. A felmerült kérdéseket a magyar nyelvű levelezési listákon és fórumon érdemes feltenni.

A projekt az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok program társfinanszírozásával valósul meg.