Külföldiek Magyarországon

Onyutha Judit (1974- )

Onyutha Judit (1974- )

Ugandában született. Légiutaskísérőként dolgozott, amikor felfigyeltek rá, és elhívták egy válogatásra az egyik kereskedelmi adóhoz. 10 évet dolgozott időjárásjelentőként, illetve egyéb műsorok vezetőjeként. Januártól egy környezettudatos TV csatorna műsorvezetője lesz. Emellett az UNICEF egyik projektjét segíti, arcát adja hozzá. Két gyermek édesanyja.


Gianni Annoni (1971- )

Gianni Annoni (1971- )

1997-ben érkezett hazánkba, akkor még a Közgazdaságtudományi Egyetem ösztöndíjasaként. Az egyetem elvégzése után itt telepedett le, először egy pizzériát nyitott, majd a médiában próbált boldogulni. Azóta több műsort is vezettet televízióban, rádióban, emellett jelenleg is egy olasz étterem tulajdonosa. Főzőiskolát vezet az Olasz Kulturális Intézetben, és szakácskönyvet adott ki.


Antal Nimród (1973- )

Antal Nimród (1973- )

Antal Nimród 1973. november 30-án született Los Angelesben, kivándorolt magyar szülők gyermekeként. 18 éves korában, 1991-ben költözött haza Magyarországra, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem diákja legyen. A ’90-es évek végén jelentős sikereket ért el videóklippek és reklámfilmek forgatásával Magyarországon és a Cseh Köztársaságban. 2003-ban készítette első nagyjátékfilmjét, a Kontroll-t. A film számos díjat, köztük a Cannes-i Filmfesztivál Közoktatás-díját, valamint hírnevet hozott. 2005-ben visszatért Los Angelesbe, hogy filmes pályafutását Hollywoodban folytassa.


Joshi Bharat (1955- )

Joshi Bharat (1955- )

Indiában bábszínésznek tanult, majd 1980-ban tanulmányi úton járt Magyarországon. 1981–1983 között végezte el a Bábstúdiót, és az Állami Bábszínház művésze lett. Közben közgazdász végzettséget is szerzett. Ezután sorselemzéssel és jóslással foglalkozott. 2008-tól egy délutáni talkshow-műsort vezet az egyik kereskedelmi csatornán.


Radulovics Bojana (1973- )

Radulovics Bojana (1973- )

Bojana Szabadkán született szerb családban. A szerb és magyar válogatott kézilabdázója volt a jobbátlövő poszton. A jugoszláv Palic RK, a Zombor, a Radnicski Belgrád, a spanyol Mar Valencia és a zalaegerszegi Caola SE csapatoknál töltött évek után 1995-ben igazolt a dunaújvárosi Dunaferr NK női kézilabdacsapatához átlövőként és itt érte el legnagyobb sikereit. Az 1999-es világbajnokság után felmerült a lehetősége, hogy a jugoszláv válogatott helyett a magyar válogatottban játsszon. Itt 2000-ben mutatkozott be, Franciaország ellen.


Marcus Goldson

Marcus Goldson

Mombasában, Kenyában született. Angliában szobrászatot és művészettörténetet tanult. 1993 óta él Budapesten. A főváros és az itteni emberek sok művét inspirálják. Néha valós, néha képzeletbeli, mindig humoros jelenetei kocsmákba, pályaudvarra és kávézókba vezetnek el bennünket. Sokat utazik Afrikába és a Közel-Keletre, ahol tájképeket fest. Az elmúlt tíz évben készített rajzokat magazinoknak, illusztrációkat könyvekhez, de szívesen dolgozik színházi produkciókban díszlettervezőként, emellett egyedi szobor-bútorokat is tervez.


A projekt az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok program társfinanszírozásával valósul meg.