• strict warning: Declaration of image_attach_views_handler_field_attached_images::pre_render() should be compatible with views_handler_field::pre_render($values) in /chroot/home/jovokere/jovokerek.hu/html/klima/sites/all/modules/image/contrib/image_attach/image_attach_views_handler_field_attached_images.inc on line 112.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /chroot/home/jovokere/jovokerek.hu/html/klima/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 24.

1. CIKK: A PUSZTÍTÓ EMBERISÉG

00001.jpg

- Kezdjük a régmúlt időszakokkal. Napjainkban globális felmelegedés érzékelhető. Ez egyedüli jelenség, vagy már régebben is volt ilyen? Gondolok itt több ezer, vagy akár több millió évvel korábbi eseményekre.


2. CIKK: EMELKEDŐ ÓCEÁNOK

00002.jpg

- 125 ezer évvel ezelőtt a tengerszint magasabb volt, mint most. Ha én most el akarok menni a Maldív-szigetekre, aminek a legmagasabb pontja három méter, meddig tehetem még meg?


3. CIKK: MEKKORA VESZÉLYBEN VAGYUNK?

00003.jpg

- Úgy olvastam, hogy Magyarország, Hollandiával és Dél-Afrikával többi között a különösen veszélyeztetett területek közé tartozik a klímaváltozás terén. Mennyiben igaz ez?


4. CIKK: JÓLÉT ÉS SZÉNDIOXID?

medi.jpg

- Mit tehetünk a klímaváltozás ellen – ha egyáltalán tehetünk - hogy fenntarthassuk a jelenlegi értékeket és ne legyen, mondjuk például mediterrán időjárás Pécsen? Egyáltalán ez előfordulhat?


5. CIKK: ÚJ ENERGIA LEHETŐSÉGEK

szeeel.jpg

- Az előző részben az éghajlat melegedésének megfékezéséről, az üvegházgázok kibocsátásának mérséklési lehetőségeiről beszélgettünk. Akkor nem jutottunk el a megújuló energiákig. A klímakutató szerint mekkora szerepe lehet ennek a viszonylag új területnek az éghajlatváltozás megfékezésében?A Jövőkerék Közhasznú Alapítvány azt a hosszú távú célt tűzte maga elé, hogy hozzájáruljon a környezettudatosabb lakosság kialakulásához.
SZERKESZTŐI BELÉPÉS

Energiaközpont Nonprofit Kft. www.energiakozpont.hu   Nemzeti Fejlesztési Ügynökség www.nfu.hu