Képzés

Bevándorló és menekült nők munkaerő-piaci integrációjának hatékony segítése érdekében segítő szakembereknek, szociális munkás diákoknak biztosítunk két alkalommal öt napos tréninget, ahol a projektben alkalmazott álláskereső módszert adjuk át. Egy újabb öt napos tréninggel a bevándorló nőknek is átadjuk a módszert, hogy saját közösségükben segíthessék az újonnan érkezőket.

Tréning migránsokkal és álláskeresőkkel foglalkozó szakembereknek és önkénteseknek.
Tréningük olyan szakembereknek szól, akik professzionális segítőként dolgoznak civil szervezetnél vagy családsegítő szolgálatnál, a másrészről pedig olyanoknak akik a menekült válság kapcsán kezdett önkéntes munkát végezeztek és ott szereztek tapasztalatokat és nem utolsó sorban pedig egyetemi hallgatóknak, akik szociális területen tanulnak és migránsokkal szeretnének a jövőben dolgozni.

A tréning ez esetben is kettős fókusszal zajlik: az egyik fő vonal az álláskeresés módszertana, a másik a migránsok speciális élethelyzete. Egy kis elmélet, és sok gyakorlati feladat teszi a képzést intenzívvé.

Alkalmazott módszerek:
előadások, nem-formális oktatási módszerek, szimulációs játékok és dramatikus helyzetgyakorlatok, feldolgozó beszélgetés.


Peer támogató csoport migráns nőknek
Tréningünk felkészíti a migráns nőket a hatékony segítésre, hogy magabiztosan és hatékonyan tudjanak segíteni kortársaiknak, a hasonló helyzetben lévőknek közösségükben,ismerőseiknek, álláskeresés témában.

A tréning során alkalmazott módszerek:
előadások, nem-formális oktatási módszerek, szimulációs játékok és dramatikus helyzetgyakorlatok, feldolgozó beszélgetés.

A fő témák amelyekkel foglalkozunk:
- Migránsként élni ma Magyarországon
- A magyarországi munkaerőpiac
- Álláskeresési technikák és módszerek
- kommunikációs készségek fejlesztése.

Az elsajátított ismeretek segítségével a résztvevők képessé váltak arra, hogy közösségük tagjainak segítsenek munkát keresni, ami egy kulcs elem az integrációjukban.